Kraamzorg

Wat kun je van mij verwachten als ik jouw kraamverzorgende mag zijn?

De zorg is gericht op moeder en kind maar uiteraard worden de eventuele partner en andere kinderen in het gezin niet vergeten. Bij een thuisbevalling zal ik assisteren, in het ziekenhuis is dit vaak niet mogelijk. Wanneer je ook bevalt of thuiskomt, ik zal ervoor zorgen dat je met een gerust hart de eerste nacht in kan. De dag erna bekijken we samen wat er nodig is, wat jouw wensen zijn en hoe we de kraamweek samen gaan doen. Jouw wensen zijn voor mij het uitgangspunt, ik doe niks wat jij niet wilt, alles gaat in goed overleg.

Ik ondersteun bij borst of flesvoeding, welke keuze je ook maakt mijn steun heb je. Het waarborgen van de persoonlijke hygiene voor moeder is een belangrijke taak, mochten er licht huishoudelijke taken nodig zijn gaat dit in overleg.

Mijn grootste verdienste is als je na een week zegt, ik kan het nu zelf!

Kraamzorg op maat en vergoeding verzekering

De uren waar je recht op hebt worden berekend volgens de richtlijnen van het landelijk indicatie protocol ( LIP). Het lip geeft aan dat je recht hebt op 49 uur bij borstvoeding en 45 uur bij flesvoeding. De uren kunnen aangepast worden als dit medisch noodzakelijk is, de verloskundige geeft hier toestemming voor. De wensen en behoeften van elk gezin zijn uniek en daarom kunnen de uren aangepast worden aan jouw wensen dus kraamzorg op maat.

Kraamzorg is voor iedereen en wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er is wel een eigen bijdrage van 4,70 per uur. Dit kan vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering als je kraamzorg in je pakket hebt.

Intakegesprek

Dit zal plaatsvinden als je ongeveer 7 maanden zwanger bent (27-30 weken). Ik zal dan bij je thuiskomen zodat we elkaar kunnen leren kennen. Ook nemen we de praktische zaken en wensen door. De kosten voor het intakegesprek worden vergoed door de verzekeraar.