Kraamzorg

Wat kun je van mij verwachten als ik jouw kraamverzorgende mag zijn?

De zorg is gericht op moeder en kind maar uiteraard worden de eventuele partner en andere kinderen in het gezin niet vergeten. Bij een thuisbevalling zal ik assisteren, in het ziekenhuis is dit vaak niet mogelijk.

Als je naar huis mag neem je contact met mij op en dan spreken we af wanneer ik begin met de kraamzorg. We bespreken dan wat er nodig is, wat jouw wensen zijn en hoe we de kraamweek gaan doen. Jouw wensen zijn voor mij het uitgangspunt, ik doe niks wat jij niet wilt, alles gaat in goed overleg.

Ik ondersteun bij borst of flesvoeding, welke keuze je ook maakt mijn steun heb je. Mijn grootste verdienste is als je na een week zegt, ik kan het nu zelf!

Kraamzorg op maat en vergoeding verzekering

Ik plan 3 kraamzorgen per maand maar plannen is moeilijk, de ene bevalt eerder de andere later, je moet langer in het ziekenhuis blijven na een bevalling, er zijn zoveel scenario’s mogelijk. 

Ik garandeer minimale zorg van 3 uur per dag over maximaal 8 dagen. 

Na de bevalling zal het duidelijk worden hoeveel uur het gaat worden en ik doe altijd mijn uiterste best om de uren te geven die geïndiceerd zijn voor borst of flesvoeding. 

In de meeste gevallen lukt dat ook maar soms loopt het anders.

Bij 2 kraamzorgen tegelijk lukt het om 5 uur per dag kraamzorg te geven, alleen bij 3 wordt het minder. 

Mocht je heel veel eerder of heel veel later bevallen dan gaan de uren en dagen in overleg want dan kan ik ook de 3 uur niet garanderen. 

In de kraamweek werk ik in een digitaal systeem, Atermes. Hierin vermeld ik alle controles en noteer ik de bijzonderheden van die dag. Jij krijgt hiervoor inlogcodes zodat je mee kan kijken in het zorgdossier. Aan het einde van de kraamweek ontvang je van mij het dossier in pdf zodat je deze kan uitprinten en eventueel kan laten inbinden.

Kraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar er is een eigen bijdrage. Dit kan eventueel vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering.

Intakegesprek

Dit zal plaatsvinden als je ongeveer 7 maanden zwanger bent (27-30 weken). Ik zal dan bij je thuiskomen en dan nemen we de praktische zaken en wensen door. Bij een thuisbevalling is het voor mij fijn om een rondje door het huis te doen zodat ik alvast weet waar ik de meeste zaken kan vinden. Het is ook leuk om de kinderkamer te bewonderen. De kosten voor het intakegesprek worden vergoed door de verzekeraar.